Een museum is saai
Soms wel, maar Museum Dorestad is juist spannend! Je kunt er zien hoe de mensen vroeger leefden. Ga zelf in een hut uit de prehistorie zitten en probeer de spullen uit die de mensen vroeger gebruikten. Je kunt in de archeologiekelder naar echte scherven graven en meteen uitzoeken wat je hebt gevonden. Zo kun je ontdekken dat archeologie erg leuk is. Je kunt een handelsspel spelen, zelf een munt ontwerpen of een korte film bekijken. Heus, Museum Dorestad is helemaal niet saai! En als je weer weg gaat dan weet je een heleboel van vroeger, hoe de mensen lang geleden hebben geleefd!

Oude spellen in Museum Dorestad
Ben jij tussen 8 en 12 jaar oud? Kom dan naar Museum Dorestad en speel oude spellen.
Spelende kinderen zijn van alle tijden, maar welke spellen werden gespeeld in een tijd dat er nog geen computers waren? In het museum zijn een aantal spellen verzameld en is een spellencircuit uitgezet. Aan de hand van een tijdbalk kunnen kinderen zien uit welke tijd het spel stamt. Bij elk spel wordt naast een uitleg van de spelregels ook een korte historische achtergrond van het spel gegeven. Wil je meespelen? Dat kan alleen op de dagen die in de agenda te vinden zijn. Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar info@museumdorestad.nl. De kosten zijn 5,- per persoon (incl. limonade en een versnapering).
BEZIGE KIDSHeb jij een goed geheugen? Klik op het vlak hieronder en speel memory met spullen uit het museum.


Educatie
Museum Dorestad heeft elk jaar een educatief programma. In de ochtenduren kunnen scholen hieraan deelnemen.
Wij hebben de kosten van 50,- (incl. 1 kop koffie/thee voor de begeleiders) per les zo laag mogelijk gehouden, omdat wij het belangrijk vinden dat het museum toegankelijk is voor scholen. U ontvangt een factuur na uw bezoek.
De borg van een leskist bedraagt 25,=
De huur van een leskist bedraagt 25,=

Projecten die wij voor het basisonderwijs aanbieden:

Scherfgoed - voor groep 1 en 2
Potten en Scherven - voor groep 3 en 4
Op stap met Jet en Jan - voor groep 5
De Romeinen komen! - voor groep 6 en 7
De Vikingen en Dorestad - voor groep 6 en 7
De stad in de Middeleeuwen - voor groep 7 en 8

Meer informatie over deze projecten is hier te vinden.